f0ll0wers cyuNK ~~

like ..like..& like

Friday, February 3, 2012

Kisah Benar "Bahaya Kepak Ayam Pada Wanita"Kisah Benar "Bahaya Kepak Ayam Pada Wanita"...


Hye smua...saja je myra nk kongsikan pd korang pasal kepak ayam nie...sbb last day,ustazah xkasi kaum hawa mkn kepak ayam sangat..x tau la apa sbb...sbb tu myra brusaha cari dlm internet..hehehe.... kaum hawa saja tau... yg laki blh.... & laki lbh d galak kn makan bawang besar/bawang bakong... hehehe... klau nk tau knapa,cari lah sendiri  ye... <^_^>..okay2jom fokus pada bab kepak ayam ...Pertumbuhan sista(cyst) dalaman. Elakkan daripada memakan kepak ayam (chicken wing) dengan kerap terutamanya kaum wanita.

Kisah Benar, Seorang rakan baru-baru ini mempunyai ketumbuhan dalam rahim, dan dia menjalani pembedahan untuk membuang sista tersebut. Sista yang dikeluarkan adalah dipenuhi dengan darah yang berwarna gelap.


 

Dia menyangka bahawa dia akan pulih selepas pembedahan tetapi jangkaannya salah. Ketumbuhan berlaku hanya beberapa bulan kemudian. Beliau bergegas turun ke pakar sakit puan itu untuk bertanyakan masalahnya. Semasa rundingan, doktor bertanya soalan yang memeranjatkan beliau.


Doktor bertanyakan adakah dia adalah seorang pengguna yang kerap memakan kepak ayam dan dia menjawab ya, tertanya-tanya tentang bagaimana, dia tahu tabiat makannya. Sebenarnya pada hari ini ayam disuntik dengan steroid untuk mempercepatkan pertumbuhan mereka supaya keperluan masyarakat ini dapat dipenuhi. Keperluan ini adalah tidak lain daripada keperluan untuk makanan.


Ayam-ayam yang disuntik dengan steroid biasanya disuntik di leher atau kepak. Ini disebabkan di tempat-tempat ini bahawa kepekatan tertinggi steroid wujud. Steroid ini telah menyebabkan kesan ke atas badan kerana ia mempercepatkan pertumbuhan.


Ia mempunyai kesan yang lebih berbahaya dalam kehadiran hormon wanita, ini membawa kepada wanita yang lebih cenderung untuk pertumbuhan sista yang di dalam rahim. Oleh itu, saya menasihati orang di luar sana untuk melihat diet mereka dan juga mengurangkan kekerapan mereka memakan kepak ayam.


Wallahu’alam…credit to : misteriousgrapersz.blogspot.com

No comments:

My Blog List