f0ll0wers cyuNK ~~

like ..like..& like

Saturday, November 5, 2011

KANAK-KANAK TERKECIL DI MALAYSIA..



KUALA LUMPUR – Kanak-kanak terkecil di Malaysia, Kama Mirezzanial Kama Rezmie Kamaruddin, 7, melahirkan harapan untuk belajar di sekolah harian biasa seperti kanak-kanak lain seusianya.
Dia yang mempunyai ketinggian 56 sentimeter dan berat 4.5 kilogram pada masa ini tidak bersekolah kerana enggan mengikuti pembelajaran di sebuah sekolah pendidikan khas di Putrajaya.
Kama Mirezzanial yang dilahirkan pada 2 Mac 2004 telah disahkan oleh Malaysia Book of Records(MBR) baru-baru ini sebagai kanak-kanak terkecil di Malaysia.
Bapanya, Kama Rezmie berkata, anaknya itu lahir dalam keadaan pramatang di Hospital Putrajaya ketika usia kandungan lapan bulan dengan berat 550 gram dan bersaiz 25 sentimeter. Dia disyaki mempunyai syckel syndrom iaitu sindrom kekerdilan yang menyebabkan pertumbuhan badannya terencat berbanding kanak-kanak lain.
Lebih mengagumkan kanak-kanak itu gemar menghabiskan waktu nya dengan bermain Ipad,Iphone pada waktu lapang & meminati ikon upin & ipin..

Wednesday, November 2, 2011

cerita SERAM !!!!

 o_o Cerita ini mengisahkan tentang seorang lelaki yang bernama jimmy.dia ni org johor Die ade awek name Julie.julie nih dok kt perlis.. Diorng nih xpnah jumpe sblom nih,juz msg n call aje.. Gamba pon diorng xpernah tengok sbb mereka hanya memakai nokia 3310i. Diorng da xthan nk jumpe sngat2 Diorng pon berpakat... akn berjumpe pada hari raye pertama.. Dan diorng brcdang utj berjumpe di rumah julie. Julie telah beritahu keluarga dia yg jimmy akan dtng beraya kerumah mereka.. 

Pada seminggu sebelom hari raye,Julie terlibat dgn satu kemalangan.. Mayat julie selamat dikebumikan. . Seluruh keluarga Julie sngt bersedih atas pemergian Julie.. Julie di dapati terkoban dalam kemalangan tersebut.. Akan tetapi,jimmy tidak mengetahui hal ini.. Kebetulan,hp jimmy rosak pada hari kematian Julie.. Sehari sebelum raya,bru lah hp die siap dibaiki Apabila hp da ok,jimmy terus msg Julie.. Mesej yg dihantar oleh jimmy tersebut semua di'reply'.. 

Pada hari yg ditetapkan,dgn alamat yg pernah diberi oleh Julie kpd jimmy.. Jimmy bertolak dr johor pd subuh awl syawal,dan smpai di perlis pd ptng ari 2 juga dengan memandu kereta proton wira 1.6 kepunyaan kwn baiknya Bila smpai shj dirumah Julie,dia terus bagi salam dan memperkenalkan diri kepada ibu bapa Julie... Ibu bapa Julie pon menyuruh jimmy duduk.. Mereka perbualan dgn bertnya tntang diri jimmy..tetapi mata jimmy terjenguk2 kearah dapur dan bilik2 yg ade dirumah tersebut kot2 ade Julie keluar atau menyorok dri dia...Jimmy semakin tidak senang duduk.. 

Setelah lama berbual,jimmy pon tny pasal Julie kerana beliau tidak tahan nk berjumpa dgn Julie.. Ibubapa Julie menyarankan supaya jimmy banyak bersabar… Jimmy semakin hairan,dan bertanya kepada ibubapa Julie, "kenapa mak cik ngan pak cik??ape yg da berlaku pd Julie??" "Julie telah meninggal dunia" kata ibu Julie.. Jimmy semakin kehairanan.. Jimmy bertanya"bila mak cik??sbb apa??" Ibu bapa Julie pon menceritakan tentang hal kejadian.. Jimmy agak terkejut,Tetapi jimmy tidak percaya kerana beliau ade sms dgn Julie sebelum berangkat ke perlis Jimmy pon tunjuk semua sms itu kpd ibu bapa Julie.. 

Setelah membaca dan melihat no telefon tersebut,ibu bapa Julie hairan kerana cara sms dan no telefon itu memng Julie yg punye Utk mendapatkan kepastian,ibu bapa Julie bawak jimmy ke tnah perkuburan Julie.. Jimmy masih x berpuas ati dan mengorek kubur Julie Memng betol Julie sudah mati dan berada didalm kubur tersebut.. Jimmy semakin hairan dan ketakutan Sebelum julie meninggal,julie telah berpesan kpd org tua die supaya kalo dia mati,tnm skali hp die sbb die terlalu syg kt hp nih.. 

Ibu bapa Julie turut menceritakan hal ini kepada jimmy.. Jimmy pon cuba sms Julie didepan ibu bapa Julie, "awk ngah wat pe??" Tidak lma kemudian,hp jimmy berbunyi dan ade satu sms diterima,apabila buka shj sms tersebut,kesemua mereka terkejut beruk kerana sms itu dibalas oleh Julie dan sms tersebut berbunyi "xde wat papepon..awk da smpai ke??" Jimmy semakin panic dan membalas "ibu bapa awk kata awk da MATI??" Dan Julie pon balas "memng sy da meninggal.." Jimmy cuba beraniakn dri dan membalas semula sms tersebut dgn "ABES 2,MCM MANE AWK BOLEH BALAS SEMUA SMS SY??" Tidak lama kemudian,hp jimmy pon berbunyi lg... 

Kesemua mereka menjadi semakin panik,takut dan mcm bermain difikiran mereka semasa jimmy hendak membaca sms tersebut... Apabila mereka baca sms tersebut,mereka semakin takut dan seram hingga bulu roma terdiri tegak Kerana sms trsebut berbunyi 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

"DIGI ADA DIMANA-MANA & PILIHAN YANG LEBIH BIJAK"


sekadar buat tatapan seketika..hehe...mmg aneh + melucukan kan?? nie pun myra dapat dr member myra..huhh :) 
creadit to : cuwada ahmad :)

Friday, August 19, 2011

Raya...Raya....Raya

wink...wink...wink....
salam ramadhan ye...puasa meh???alhamdulillah....smua nyer puasa..

korang ape cer ye???raya dah dkat nie...
bju raya dah siap???biskut dah buat????kuih raya dah order x???

hehehe...smgat btol la nk raya...sdgkan puasa x abis lg kn...hehe...itulah lumrah sstgh manusia kan...

hehe...bla myra online fb,ramai gak yg post pasal raya...
hm,ada yg blh buat evnt lagi ,nk jmput rakan2 fb ke rumah raya nanti..hebat kan??

bla myra dgr radio plak,dj2x sebok je pasang lagu raya..
mmg bkobar2 la smagat nk raya... <^_^>

Raya...Raya...Raya

Bila raya kita blh happy2....tapi x leh happy2x sambil maen mercun.... BAHAYA !!!!
nanti x pasal-pasal raya kat hospital ....tanap tangan ,mata or kaki...adoiiii..myakitkan...

kjadian ngeri yg tjadi pd raya2 lepas hanya kerana mercun harus d jdkn iktibar <@-@>
ceh....myra nie,nk bg ceramah plak....xpe2...myra nasihat ye..sbb myra syg korang smua...

ape2 pun....masih blom tlambat buat myra nk ucapkn selamat bpuasa..hehe

&

selamat hari raya ye....

myra jemput smua datang rumah...hehe

tatatatatatatatatta



Aq datang lagi :)

hehe...salam smua....erm,dah lama sgt la,myra x update blog nie...sorry la byk2....myra mmg xda masa la...busy sgt ngn assgmnt + kk + role play yg d beri...hm....crta pasal asgmnt,myra lupa nk bg tau rakan2 follower yg myra skrg stdy balik la <^_^> myra ambik engineering electrical electronic communication course .... hm.... bla sebut pasal electrical,hari2 myra maen ngn electric..hehe...mksd myra tpaksa la bdepan dgn aliran arus :)

cabaran mmg cabaran buat myra la...sbb myra mmg xda basic mgenai kursus nie...bbding dgn rakan sekelas yg laen,mereka mmg dr sekolah vokasional teknik...hm...tp xpe2..myra ambik nie, sbgai cabaran....hm...myra nk buktikan yg myra blh jd ENGINEER + BERJAYA suatu hari kelak... :)

hm...meh, myra cta sekit pasal member sekelas myra ..hehehe..dalam kelas myra ade 15 student je~~kelas d naungi oleh Cik Liana ...hm..dan dipimpin oleh Johan... 

<^_^>  nie photo rkn skelas myra :)

nie BFF myra kat tmpat stdy...

nie photo stdnt laki kelas myra :)
dr kiri : JULIA,JOHN,JOP N JOHAN.... <4J>


nie...study yg happy je...sntiasa snyum...hehehe
miss angela

nie plak pic myra dgn rakan2 kelas....
baris hadapan : john,myra,n michelle
blkang :shiu & awg 

posing kat celah2 pokok jap :)
amoi canteyk pakai baju oren...amoi kiut pakai baju petak2..hehe


Dah kenal bkan??? kami semua ade group kat fb...hehe...

apa2 pun....myra nk mohon maaf skali lagi la..sbb lame x update blog buat beberapa bulan lepas... hm...c u again ya... tatata... :)



Friday, July 1, 2011

RUGI BESAR klau anda x kenal siapa Muhammad Hanafi ????


wink...wink...pejam pelik pejam pelik..dah malam pun...tapi???

myra nk story morry hal pg tadi la...
maklum lah dh jd rutin khidupan myra kan... online setiap hari kata kan <^_^> ...tapi !!! ari nie ada kjutan buat myra...seronok x tkata d buat nya...



Hari nie 

myra online fb & myra trima byk request yg nk jd fren...tapi???yg mgejutkan myra bila MUHAMMAD HANAFI add fb myra...korang tau ke sapa dia tu???hmmm....mesti x taukan..sbb tu bukan nyer nama glamor dia...Tapi klau myra sebut
, korang kenal x????hehe..mesti kenalkan...walaupun dia bukan juara Rajalawak musim ke 5 ....













hehe....tapi??? klau myra x tunjok bukti,mesti korang x caye kan???sapa lah myra dia nk add kan???





nie bukti ..myra x tipu ...


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.






nie myra print src dr home myra :)



nie plak myra print scrn dr fb EPY (photo)



yg nie plak fb EPY (Wall)
hahaha..ini bukti yg paling penting..confirm or not :P

myra confirm la...dah myra minat kat EPY !!!

 guyz....mehh myra kongsi biodata EPY ...






Nama Sebenar  : Muhammad Hanafi Bin Rusmadi.
Nama glamor    : Epy.
Umur                  : 18.
Asal                    : Kedah.
Status                 : Bujang < sapa single >
Pekerjaan         : Baru habis sekolah.
Pengalaman      : Hurmmm, tiada kot.
Kebolehan selain melawak : Berlakon, melukis dan menyanyi.
Pelawak kegemaran            : Stephen Chow kerana lawaknya spontan, lucu, tidak mementingkan logical. Sentiasa melakukan kejutan dan idea yang bernas.
Mengapakah menyertai Raja Lawak: Ingin mengembangkan bakat yang sedia ada.
Jika diberi peluang untuk menjadi hero, siapakah anda?: Keluang Man.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
   

hm....okay la..myra nk out nie..nk kuar jap ngn akak...apa2 pun myra happy sgt2 tau..EPY add bukan senang ...hehehe...klau ada pluang mmg myra nk jmpa EPY !!!!


myra + epy = hehehe < jgn marah tau> chill beybehhh !!!!






tata :)












My Blog List